Aluat pentru placinte si tarte

Standard

Am pregatit cu sorela mea draga 2 preparate absolut delicioase cu aluatul acesta. Poate fi folosit atat pentru tartele dulci cat si pentru cele sarate. De asemenea il putem folosi si la diferite placinte. O delicatese, nu alta.

Noi am dublat cantitatile pentru a face mai muuulte tarte, dar reteta standard se face cu: 
– 500 g faina
– 250 g unt
– apa rece, 100 – 200 ml
– putina sare

aluat tarte dulci si sarateAm amestecat intr-un vas faina cu sarea. Apoi am adaugat untul taiat cubulete si treptat apa rece. Untul si apa trebuie sa fie reci, pentru a nu se incalzi prea mult aluatul.

Am framantat cu mana, adaugand apa rece pana aluatul a inceput sa aiba consistenta (nu va speriati ca nu va sta bila compacta, ci mai sfaramicioasa).

 L-am mai framantat si pe masa, dar nu foarte mult pentru a nu incalzi untul prea tare.

Am format o bila din tot aluatul si am pus-o intr-o folie alimentara. L-am tinut la rece cam jumatate de ora, dar se poate si congela.

E divin de-a dreptul acest aluat!🙂

Pupicioi!

2 responses »

  1. Pingback: Cheesecake cu ananas si piersici « Pupicioi de Rechinas :)

  2. Pingback: Tarta frantuzeasca « Pupicioi de Rechinas :)

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s