Muschi de porc in baie de smantana, vin rosu si suc de rosii

Standard

O reteta de friptura la cuptor delicioasa si frageda: Muschi de porc / vita in baie de smantana, vin rosu, usturoi, ceapa si portocale + Sos de rosii.

Tot farmecul si gustul retetei consta in baitul facut. Acesta se pregateste cu o zi inainte pentru a sta carnea o noapte in el. Se amesteca intr-un vas maricel: smantana din plin, vin rosu, ulei, mujdei si catei de usturoi, ceapa taiata cubulete mai marisoare, sare, piper, felii de portocala cu tot cu coaja, amestec de verdeturi macinate.

Se taie muschiul felii si se imbiba bine in compozitia realizata mai inainte. Apoi se baga la frigider, unde va sta cam 24 de ore.

A doua zi se incinge cuptor si se pune muschiul intr-o tava in care s-a pus o foaie de hartie de copt. Se adauga putin din bait peste carnea din tava. Se lasa sa se faca la foc potrivit pentru a se fragezi frumos.

Cand carnea este aproape gata, se adauga suc de rosii proaspat si sare pe deasupra. Se mai lasa sa se patrunda cateva minute la foc mic. 

Se poate servi cu orice tip de garnitura si salata. 

Pofta biuna!🙂

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s