Lasagna cu carne de vita si sosuri bechamel si bolognese

Standard

O reteta yammy, eroica pentru o intalnire cu prietenii si destul de simplu de facut: Lasagna cu carne la cuptor cu sosuri bechamel si bolognese.

Am cumparat foi de lasagna gata facute din magazin (se pot face si in casa). Sunt persoane care nu le fierb inainte de a le pune in cuptor, dar eu pun apa la fiert cu sare si ulei. Cand fierbe apa bag foile de lasagna la fiert si le las cateva minute in clocot. Apoi le scot in apa rece pentru a nu se lipi.

Intre tip pregatim cele 2 sosuri: bechamel = alb si bolognese = rosu😀.

Lasagna cu carne de vita si sosuri bechamel si bolognese Mai intai ne apucam de sosul rosu. Punem ulei la incins intr-o tigaie marisoara (tip wok) apoi adaugam ceapa tocata, morcov si ciuperci. Le lasam pana prinde culoare aurie ceapa, dupa care adaugam si carnea tocata. Se adauga suc de rosii proaspat (chiar bucatele de rosii decojite) si o cescuta de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi macinate si lasa pe foc cam 30-45 de minute, pana scad frumos.

Cat e pe foc sosul rosu, ne ocupam de cel alb. Punem intr-un vas unt – sa se topeasca. Apoi adaugam treptat faina si amestecam continuu pana se face cam ca o mamaliguta alba. Tot treptat incepem sa adaugam lapte si amestecam de asemenea continuu pana are o consistenta frumoasa. Se poate adauga si parmezan in sos.

Apoi pregatim o tava pentru cuptor – yena. Punem in aceasta o foaie de hartie de copt, unsa cu unt. Apoi incepem sa punem straturile in tava: foi de lasagna, sos bechamel (alb), patrunjel verde proaspat, sos bolognese (rosu) si cascaval ras marunt sau parmezan.

Lasagna cu carne de vita si sosuri bechamel si bolognese

Repetam operatiunea pana terminam compozitiile. Ultimul strat trebuie sa fie de sos alb (bechamel), cascaval si cateva cubulete de unt.

Se da la cuptor – preincalzit cam 30 minute cu o foaie de staniol deasupra, dupa care se lasa descoperita cam 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca pentru a se putea taia frumos. Se poate servi cu plus de cascaval ras, daca doriti.

Yammy!!! Pofta biuna!🙂

One response »

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s