Simturile, singura noastra putere?

Standard

Ideea mi-a venit de la un film pe care l-am vazut recent „Blindness” si care m-a lasat fara cuvinte, care m-a impresionat si m-a facut sa constientizez cat de importante sunt lucrurile marunte si „neinteresante” la prima vedere. Un film sau o posibila realitate despre lupta pentru supravietuire dintre oameni.

Ati incercat sa va imaginati o clipa ce-ar insemna sa ne pierdem vederea, auzul, picioarele, mainile? Da, din pacate sunt oameni care se nasc astfel si din punctul meu de vedere sunt eroi, exemple de urmat, marea majoritate. Totusi atunci cand ai aceste simturi, te nasti cu ele, te bucuri de ele, cand stii cum e sa vezi, sa mergi, sa dansezi, sa auzi pasarelele, iar toate acestea sau unul din ele dispare instant, ar insemna ca viata noastra sa prinda o alta directie, diferita total de cea de dinainte.

E trist dar totodata o lectie de viata pentru a sti sa pretuim lucrurile marunte, dar care sunt cu adevarat esentiale in viata noastra.

Acelasi lucru ni se intampla si cu oamenii de langa noi, pe care nu-i apreciem la adevarata lor valoare, pana cand ne parasesc, pana cand ramanem fara ei, pana cand le simtim lipsa.

Un film care prezinta ce haos s-ar petrece daca omenirea ar ramane fara vedere, un destin care ar putea parea ireal, dar care ar putea deveni poate cel de-al 3-lea razboi mondial. O astfel de arma, atat de nevinovata la prima vedere, ar putea aduce dezastru final unei planete intregi. Absolut incredibil de trist acest gand, rupt din filme, dar care te face sa te intrebi ca daca Doamne feri s-ar intampla asa ceva, cum am putea supravietui, ce s-ar intampla cu noi, oare animalele nu ar fi mai induratoare cu situatia decat oamenii. Ne-am manca de vii, asa-i? 😦

Reclame

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s