Orez cu morcov, cascaval si ou

Standard

Se pune orezul la fiert (la o marime/cana de orez, se pun 2 marimi/cani de apa) cu putin ulei si condimente.  In timp ce fierbe se mai poate adauga apa clocotita, daca e cazul.

Separat, intr-o tigaie mare (tip wok – tefal sau de ceramica, de preferat) se caleste o ceapa si un morcov.  Cand se face aurie ceapa, se adauga o ceasca de apa si se lasa la inabusit. 

Cand e fiert orezul si apa scazuta din el, se adauga in tigaie, peste ceapa si morov. Se condimenteaza cu sare, piper si 2 linguri de zahar. 

Se lasa sa se prajeasca, amestecand continuu. Se adauga un ou batut, se amesteca, taind practic prin orez cu lingura/paleta de lemn, pentru ca oul sa fie imprastiat bucatele prin orez, nu omleta intreaga.

Cand e aproape gata (devine crocantel), se adauga cascavalul ras.

Se poate servi ca garnitura la orice friptura. Eu am ales „peste la cuptor, in condimente si suc de rosii”, sa se faca singurel, cat timp prepar eu garnitura😀.


Pofta biuna!🙂

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s