Ficatei in sos picant de ceapa marinata

Standard

O noua reteta yammy: Ficatei fierti in vin, caliti in menta, rozmarin si usturoi si serviti cu sos picant de ceapa marinata cu rosii si verdeturi

Se spala si se pun la fiert ficatei, pana dau un prim clocot. Apoi se scot se clatesc, se arunca apa. Se pun din nou la fiert de data asta in apa si vin rosu din belsug in care se adauga piper proaspat macinat.

Se lasa sa fiarba bine, pana scad aproape de tot. Apoi se scot si se adauga in uleiul incins intr-o tigaie marisoara. se adauga crengute proaspete de rozmarin si menta + usturoi taiat cubulete + zahar. Se acopera cu un capac. Se intorc cu mare grija, sa nu sara uleiul pe noi:D.

In acest timp se face sosul. Se taie 4 cepe marisoare pestisori (marisor). Intr-o oala se pune apa, cimbru, menta, diferite feluri de piper proaspat macinate, chilli, sare de mare si verdeturi italiene, rozmarin, busuioc, ulei de masline. Se pune pe foc si se asteapta pana incepe sa clocoteasca. Atunci putem adauga ceapa, pe care o lasam sa dea si ea un clocot sanatos, pentru a se marina frumos:X.

Intr-un alt vas se pune putin ulei, se adauga ceapa marinata scursa, 2 rosii taiate cubulete, suc de rosii/bulion/ketchup, apa si evident multa verdeata (patrunjel & marar tocat marunt).

Se mai lasa putin pe foc potrivit, cat sa dea un clocot. Se aseaza eroic peste ficatei (sau peste orice alt tip de carnita:D) fie acum, fie cand degustatori anunta cat/daca poftesc:D.

Pofta buna!

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s