8 Minute…

Standard

Pornind de la o legenda…

O femeie săracă  cu un copilaş în braţe, trecând prin faţa unei peşteri, a auzit o voce misterioasă care venea din interior:

“- Intră şi ia tot ce doreşti. Dar nu uita, să ţii minte un lucru principal: după ce ieşi, uşa se va închide pentru totdeauna. Aşa că profită de ocazie, dar nu uita principalul!”

Femeia a intrat în peşteră şi găsit o mulţime de bogăţii. Fascinată de aur şi bijuterii, şi-a pus copilul pe pământ şi a început să adune în şorţ, cu febrilitate, tot ce-i pica în mână….

Vocea misterioasă i-a amintit:
“- Nu ai decât 8 minute!”

Trecând cele 8 minute, femeia, încărcată cu aur şi pietre preţioase,  a ieşit alergând din peşteră şi poarta s-a închis… Şi-a adus aminte, apoi, că micuţul copil a rămas înauntru şi poarta era închisă pe vecie!

Bogăţia durează puţin,dar disperarea, mereu!

Daca am sti sa apreciem ce avem cu adevarat important in viata noastra nu am strange atat din dinti la vederea bogatiile altora si ne-am bucura cu adevarat de ale noastre. Marea majoritate, toata viata nu facem altceva decat sa muncim, sa adunam averi pentru urmasii nostri… uitand ca viata e scurta, uitand sa apreciem ce conteaza cu adevarat, uitand sa traim si pentru noi.

Nu putini sunt cei care uita ce-si doresc cu adevarat, ce le face placere, cu cine le face placere sa petreaca timpul… incercand sa demonstreze celorlalti (familie, prieteni, etc) ca sunt persoanele pe care acestia si le doresc, le viseaza. La fel sunt parintii care uita ca sunt si ei oameni… in momentul in care au copii, traind doar pentru acestia sa-i vada mari, frumosi, sanatosi si realizati, dar uitand sa traiasca si pentru ei nu doar pentru urmasii lor.

Important e sa traim impreuna cu cei dragi noua si sa vedem in noi partea buna, pe care sa o fructificam pentru sufletelul nostru. Fiecare avem nevoie de momente in care restul lumii sa nu existe pentru o clipa, ca noi sa putem respira linistiti aerul proaspat al vietii, al dorintelor, al viselor noastre. Avem nevoie de 8 minute in care sa ne bucuram pentru noi, de noi… Avem nevoie de 8 minute sa ne privim in oglinda, sa ne gandim la noi, nu la bani, nu la case, nu la masini…ci la sufletele noastre, la activitatile care ne relaxeaza si totodata ne incanta ochii si sufletele cu lumina fericirii…. Avem nevoie ca cei din jur sa se gandesca 8 minute la ce ne dorim noi cu adevarat…

La fel de magic e sa avem in jurul nostru oameni dragi in toate momentele vietii.. sa nu imbatranim singuri si tristi. Urasc singuratate si ma rog la Dumnezeu sa nu ajung vreodata sa o cunosc in de’aproape.

Fiecare secunda ar trebui pretuita alaturi de cei dragi, pentru sufletele noastre…

Anunțuri

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s