Echipa?

Standard

E important sa putem lucra in echipa? Sa vrem sa luptam in echipa si pentru echipa? Sa ne lasam ghidati de echipa sau sa o tinem sus si tare pe a noastra – parere?

Suntem atat de diferiti.. fiecare cu ideile lui, cu naravurile lui, cu figurile si talentele lui… Ar fi prea usor sa ne potrivim cu cei din jur. Exista discutii in contradictoriu si intre frati, care sunt crescuti cu aceleasi idei, principii.. asa ca nu au cum sa nu apara intre persoane mai mult sau mai putin straine…


Exista oameni care se lauda ca ei fac, ca ei dreg dar de fapt cand e vorba sa puna osul la treaba sa am surprize ca ei se pricep maxim sa se sustraga. In schimb ii apreciez enorm pe cei care ma surprind cu deschiderea catre voie buna, catre spirit de distractie, de impulsionare celorlalti.

Nu de multe ori m-am asteptat ca toate persoanele dintr-un anumit grup sa fie aproape acolo pentru grup mereu. Probabil asa am fost crescuta, sa fiu in rand cu lumea, sa ma comport frumos cu cei din jur, sa am bun simt fata de toata lumea, pentru a ma bucura la randul meu de aceeasi atitudine din partea celorlalti. Dar in momentul in care ajungi sa te chinui sa te comporti frumos, cand aduni in tine si strangi din dinti pentru a nu jigni, pentru a-ti pastra totusi nivelul de bun simt si buna crestere… nu prea mai cred ca se merita sa depui acest efort in conditiile in care implicare nu este reciproca, iar  rezultatul poate fi…. bum!

Totodata e bine sa fii original, sa aduci lucruri si idei noi, dar intr-un sens bun, nu pentru a sfida pe cei din jur. E bine pentru fiecare sa-si stie lungul nasului si sa incerce sa fie integrat daca isi doreste acest lucru de buna voie, nu cu forta, nu pentru a multumi si impresiona pe cineva anume.

Puteam actiona ca o echipa nu doar dupa un program fixat de cineva anume, nu dupa un sef, dupa o persoana anume. Putem actiona ca o echipa fara sa ne dam seama, si atunci e o senzatie si mai placuta. Din punctul meu de vedere, cand vezi oameni care se implica in anumite activitati spotane, atunci inseamna ca intr-adevar stiu sa se comporte si sa aiba spirit de echipa, nu sa si-l programeze intre orele x si y.

Am ajuns la concluzia ca pentru a lucra in echipa nu e neaparat sa simti ca faci parte din acea echipa. Sunt persoane care nu sunt facute pentru aceasta „activitate” si acesta nu se poate face cu forta de catre ceilalti. Desi sunt persoane care totodata considera ca nu vor sa faca parte dintr-o echipa, dar comportamentul si buna crestere demonstreaza in situatiile cheie ca se descurca genial in aceasta postura.

Oricum putem LUCRA in echipa fie ca vrem sau nu… si pun accent pe verbul „A LUCRA”.. si atat;)

Oricum putem FI parte dintr-o echipa daca vrem cu adevarat si daca incercam sa aratam acest lucru si celor din jur… si aici pun accent pe verbul „A FI” … si’atat.. 🙂

Anunțuri

Un răspuns »

Imi poti scrie aici comentarii, sfaturi, zambaceli, pupicioi...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s